Orkest

Optreden bij De Klokstee

In het orkest spelen mensen van verschillende leeftijdsgroepen samen. Dit geeft een sterke sociale band. Het orkest staat sinds 25 maart onder leiding van onze enthousiaste dirigent Folkert Buis.

Het orkest speelt een breed repertoire. Naast de speciaal voor Fanfare geschreven werken worden ook stukken uit musicals en films ten gehore gebracht. Ook de hedendaagse muziek ontbreekt niet.

Het orkest komt uit in de vierde divisie.

Naast muzikale prestaties neemt ook de gezelligheid een belangrijke plaats in. Nieuwe leden, zowel beginners al gevorderden, zijn van harte welkom en zullen zich bij het Twents Fanfare Orkest thuis voelen.

Folkert Buis is naast dirigent componist en all-round slagwerker. Momenteel is hij als docent slagwerk verbonden aan Oyfo: Muziek (voorheen: Muziekschool Hengelo).

Ook is Folkert actief als dirigent en instructeur werkzaam bij Fanfare TFO, Muziekvereniging Unisson in Boekelo en de Nico Mey Big-Band in Alstätte. Hij was muzikaal leider, arrangeur en drummer van Pink Floyd The Wall in Hengelo in 2008. Folkert is actief als gitarist bij Guitar Craft (nu Guitar Circle of Europe) sinds 2008.

Klik hier om zijn eigen website te bezoeken voor verdere informatie.